SPF - SIDF


Sender Policy Framework (SPF) is een extensie van het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). SPF laat software toe om valse SMTP MAIL FROM adressen te identificeren, en te weigeren- iets wat vrij vaak voorkomt in e-mail spam. SPF is gedefinieerd in Experimental RFC 4408.

Sender ID is een anti-spoofing voorstel van de voormalige MARID IETF werkgroep dat het Sender Policy Framework (SPF) en Caller ID samenvoegde. Sender ID is voornamelijk gedefinieerd in Experimental RFC 4406, met additionele stukken in RFC 4405, RFC 4407 and RFC 4408.

Het Sender ID voorstel werd het onderwerp van controversie, omwille van de intellectuele eigendomsrechten: Microsoft heeft patenten op belangrijke onderdelen van Sender ID, waarvan de licentievoorwaarden niet overeenstemden met de GNU General Public License- en dewelke problematisch werden aanzien voor vrije software implementatie in het algemeen. Op 23 oktober 2006, plaatste Microsoft deze patenten onder de Open Specification Promise, dewelke wel overeenstemt met gratis en open source licenties.

Welke SPF records publiceert Belgacom?


Voor Belgacom Secure Mail klanten is het volgende record beschikbaar:

     v=spf1 ip4:195.13.7.0/27 ?all

Belgacom ISP domainen publiceren het volgende record:

     v=spf1 include:ispmail.spf.secure-mail.be include:bgc.spf.secure-mail.be ip4:206.17.168.28 ~all
Belgacom
Belgacom